Yazımızda sitemizde daha önce yayınlanan 2018 öğrenci affı yazısına ilişkin çok sorulan soruların cevaplarını ve konunun detaylarını paylaşacağız. Yüksek Öğretim Kurumu’nun bu konuda yapmış olduğu açıklamaları sizler ile paylaşacağız.

İlk olarak 2018 öğrenci affı konusu 18 Mayıs 2018 Tarihli ve 30425 Sayılı Resmî Gazetede “Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” ile yürürlüğe girmiştir. (Madde 15)

2018 Öğrenci Affı

Kimler Faydalanabilir?

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda;

♦İntibak,

♦Önlisans,

♦Lisans Tamamlama,

♦Lisans,

♦Lisansüstü (Yüksek lisans ve doktora)

Öğrenimi Gören Öğrencileri KAPSAMAKTADIR.

Öğrenci affı konusu ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için bir önceki yazımız aşağıda paylaşılmıştır.

[su_button url=”http://www.selfhukuk.com/2018-ogrenci-affindan-kimler-faydalanabilir-ogrenci-affindan-nasil-faydalanilir/” target=”blank” style=”noise” background=”#25af69″ size=”11″ icon=”icon: book” text_shadow=”0px 0px 0px #e7fc82″]2018 Öğrenci Affı İle İlgili Detaylı Bilgi Bulunan Yazı[/su_button]

 

Şimdi Gelelim Okurlarımızdan Gelen En Çok Sorulan Soruların Cevaplarına

SORU

Okurlarımızın bazıları kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilişiklerin kesileceğini belirtmektedir. Bu durumda aftan yararlanabilirler mi?

CEVAP

Cevabımız maalesef “HAYIR”

Yök uygulama açıklamalarına göre en son 18 mayıs 2018 tarihinden önce ilişiği kesilenler faydalanabilmektedir.

SORU

2018 öğrenci affı çift anadal programlarını kapsamaktamıdır?

CEVAP

Cevabımız maalesef “HAYIR”

SORU

667 sayılı KHK uyarınca kapatılan üniversitelerden ilişiği kesilmiş öğrenciler Af kapsamında mıdır?

CEVAP

Cevabımız  “EVET”

Kapatılan üniversitelerden ilişiği kesilen öğrenciler koordinatör üniversitelere başvuru yapmları gerekmektedir. Koordinatör üniversiteler aşağıda paylaşılmıştır.

Konu ile ilgili diğer bilinmeyenler ve cevabını aradığınız sorular için YÖK’ün af kanunu uygulama açıklamalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

[su_button url=”http://www.selfhukuk.com/wp-content/uploads/2018/06/öğrenci-affı-yök-açıklamaları.pdf” target=”blank” style=”bubbles” background=”#50ded2″ size=”11″ icon=”icon: book” text_shadow=”0px 0px 0px #e7fc82″]2018 Öğrenci Affı İle İlgili YÖK’ün Detaylı Açıklamaları (PDF)[/su_button]

2018 ÖĞRENCİ AFFINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR? ÖĞRENCİ AFFINDAN NASIL FAYDALANILIR?